Közös történetünk 2006-ban kezdődött…

Ebben az évben ismerkedtünk meg, a találkozás sorsszerű lett, a helyszín: a Szegedi Borfesztivál. Én ekkor már közel 10 éve dolgoztam a családi borászatunkban, végleg elköteleződve a szőlő és a bor mellett, így nem sokáig tartott, hogy eldöntsük, a jövőnket Egerben képzeljük, immár mindketten a Kiss Pincészetben. A követező éveket a családi vállalkozásban töltöttük, tanulmányainkat is együtt folytattuk, miközben nyaranta a különböző bor és zenei fesztiválokat járva lassan fogalmazódott bennünk, hogy saját branddel, saját arculattal lépjünk piacra.

Első lépésként területeket vásároltunk, melyeket fokozatosan újratelepítettünk, így jelenleg 15 ha saját telepítésű szőlőültetvényel rendelkezünk, melyet fokozatosan bővítünk.

80 fő befogadására alkalmas pincénket 2012-ben nyitottuk a Szépasszony-völgyben (37-es pince), teraszunkat a 2018-as évben 60 férőhelyesre bővítettük. Továbbra is együttműködünk a család többi érdekeltségével a Kiss Pincészettel, illetve az egerszalóki Piroska Étterem és Panzióval, így előzetes megrendelés alapján meleg ételt is felszolgálunk.

Az örökségül kapott tradicionális borkészítési és szőlőművelési eljárásokat igyekszünk ötvözni a fejlődő technológia nyújtotta lehetőségekkel, fiatalos, a kor igényeinek megfelelő alapanyagok és termékek előállításával.

A nyári időszak továbbra is a Fesztiválok jegyében telik, minden évben megjelenünk a szegedi Borfesztiválon, a Szigeten, a Dejavu Fesztiválon, illetve a SZIN-en.

Boraink a Pincészeten kívül nemcsak viszonteladóinkon keresztül, hanem saját üzletünkben Szegeden is megvásárolhatóak.

Rengeteg tervünk és elképzelésünk van a következő évekre, tudjuk hová tartunk, mit és hogyan szeretnénk elérni, bár nagyon távol áll tőlünk, hogy ráerőltessük a gyermekeinkre, hogy a mi munkánkat folytassák, de reméljük ennek ellenére olyan örökséget hagyunk rájuk, amire egyszer büszkék lehetnek, ha ez csak a föld és az alkotás szeretete, akkor az…

Kiss Krisztina & Kelemen Balázs
2018